آب شور

10 نکته ی بسیار مهم برای کنترل عوامل بیماری زا در آکواریوم

4/5 - (3 امتیاز)

کنترل عوامل بیماری زا اهمیت بسیار زیادی دارد. در این بخش توجه شما را به 10 نکته ی بسیار مهم جلب می کنیم تا با رعایت آنها ماهیانی سالم داشته باشید.

ممکن است برخی از این موارد در زیر مجموعه ی مطالب بعدی نیز مورد اشاره قرار می گیرند اما در اینجا به عنوان خلاصه مطالب و نکات کلیدی کنترل عوامل بیماری زا ارائه می شوند.

نکات بسیار مهم برای کنترل عوامل بیماری زا در ماهیان

  1. اگر برای اولین بار به نگهداری از آکواریوم های آب شور اقدام کنید حجم آکواریوم خود را بیش تر از 200 لیتر در نظر بگیرید زیرا کنترل پارامترهای آب آکواریوم بزرگتر راحت تر خواهد بود و ماهی ها کمتر دچار استرس خواهند بود.
  2. در خرید ماهی دقت بسیار زیادی نمایید و از خرید ماهیان گوشه گیر و منزوی و ماهیانی که بصورت ناموزون شنا می کنند و یا دارای لک و خال غیرعادی هستند بپرهیزید. همچنین از خرید ماهی از مراکز غیرمعتبر که ماهی ها را در شرایط ناسالم و غیراستاندارد نگهداری می کنند خودداری نمایید.
  3. به منظور کنترل عوامل بیماری زا از خرید تعداد زیاد ماهی بلافاصله پس از کامل شدن چرخه ی نیتروژن بپرهیزید. بهترین حالت افزودن حداکثر 3 الی 5 ماهی (باتوجه به حجم آکواریوم) در هر بار خرید با فواصل زمانی 5 الی 7 روز است.
  4. از نگهداری تعداد زیاد ماهی در آکواریوم خودداری کنید زیرا این موضوع علاوه بر کاهش کیفیت آب به دلیل افزایش برخی پارامترهای مضر آب و قلمروطلبی بیشتر ماهی ها، موجب بروز استرس در بین آنها می شود. بهترین حالت رعایت فرمول یک سانتی متر (بدون احتساب دم ماهی) به ازای هر 6 لیتر آب از آکواریوم است.در این حالت در یک آکواریوم 600 لیتری میتوان حداکثر 100 سانتی متر از انواع ماهیان را نگهداری کرد. البته در آکواریوم های فیش اونلی یا دارای سیستم فیلتراسیون و اسکیمر قوی میتوان این نسبت را تا 20 الی 50 درصد نیز افزایش داد که ما به افراد تازه وارد توصیه نمی کنیم.
  5. قبل از خرید ماه های اطلاعات خود را نسبت به نوع رفتار، تغذیه و نیازهای خاص آنها کامل نمایید. برخی ماهی ها مانند خروس ماهیان یا قورباغه ماهیان شکارچیان بسیار ماهری هستند که ماهی خواران بالفطره محسوب می شوند که قادرند حتی ماهیانی با نصف جثه ی خود را شکار نمایند.بنابراین باید از نگهداری چنین ماهیانی در کنار ماهیان کوچکتر خودداری نمایید. همچنین برخی از ماهیان مانند شاهین ماهیان و سودوکرومیس ها علیرغم جثه ی کوچک دارای رفتار بسیار تهاجمی و قلمروطلب هستند و در برخی مواقع قادرند ماهیانی با جثه ی بسیار بزرگتر از خود را دچار استرس نمایند به همین دلیل بهتر است آنها را به عنوان آخرین ساکنین آکواریوم خریداری نمایند.خروس ماهی ها شکارچیان بسیار ماهری هستند که قادرند ماهیان بزرگ را نیز شکار کنند. این ماهی ها هر موجود زنده ای را که بتوانند ببلعند شکار می کنند و چون دهانشان بسیار بزرگ است می توانند حتی ماهیانی با نصف جثه ی خود را نیز شکار کنند. به همین دلیل در انتخاب سایر ماهی ها جهت نگهداری در کنار آنها دقت نمایید.
    خروس ماهی

    خروس ماهی

  6. برای کنترل عوامل بیماری زا از خرید ماهیان هم خانواده یا هم گونه بپرهیزید و یا آنها را بصورت همزمان خریداری و به آکواریوم معرفی کنید.
  7. قبل از خرید ماهی از غذاخوردن آن مطمئن شوید و از خرید ماهیان تازه از راه رسیده (ماهیان وارداتی که به تازگی از گمرک فرودگاه ترخیص و به فروشگاه ها انتقال یافته اند) خودداری کنید.در برخی مواقع افراد از ترس اتمام ماهی موردنظر خود بلافاصله پس از عرضه ی ماهی توسط فروشگاه های واردکننده نسبت به خرید آنها اقدام می کنند که این امر می تواند موجب شیوع بیماری در آکواریوم شود. زیرا وضعیت سلامت ماهی تازه وارد شده مشخص نیست.بنابراین نداشتن یک ماهی خاص بسیار بهتر از وارد نمودن عوامل بیماری زا به آکواریوم است که منجر به تلفات زیاد و تحمیل هزینه های فراوان می شود.
  8. برای ماهیان خود غذاهای باکیفیت و متنوع تهیه کنید. استفاده از آرتمیای زنده و گوشت میگو بصورت یک یا دو بار در هفته و همچنین غنی سازی غذای ماهی ها با استفاده از مولتی ویتامین و عصراه ی سیر می تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن ماهی و کاهش استرس آنها کمک شایانی کند.
  9. کیفیت آب را در بهترین شرایط حفظ کنید. برای این منظور تست و کنترل پارامترهای حیاتی آب و تعویض منظم آب می تواند کمک کننده باشد.
  10. به بهداشت آکواریوم توجه کنید و بصورت منظم به شست و شو و تعویض مواد فیلتری و فیلتر وول بپردازید.

 

بیماری سفیدک

بیماری سفیدک

بیماری سفیدک، بیماری شایعی در ماهیان آب شور

لینک کوتاه : https://petzip.ir/?p=4162

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده − یازده =