آب شیرین

ماهی سوروم یا سیچلاید بند بند (Heros Severus) را بیشتر بشناسید

ماهی سوروم
4.4/5 - (7 امتیاز)

ماهی سوروم یا سیچلاید بند بند بومی آبهای حوضه آبریز شمالی رود آمازون و گویان ( Guyana ) است. نام علمی آن در گذشته Cichlasoma severum بوده که در حال حاضر به Heros severus تبدیل شده است. طول ان تا 20 سانتیمتر میرسد ولی میانگین آن تا 15 سانتیمتر است.

ماهی سوروم یا سیچلاید بند بند هنگام تخمریزی ماهیهای مهاجمهی هستند و همه گیاهان آکواریوم را می کنند و در بستر گودالهایی ایجاد می نمایند. میتوان آن را با ماهیهای بزرگتری که توان محافظت از خود را دارند، نگهداری نمود.

 

یک ماهی سوروم یا سیچلاید بندبند زیبا

 

برای نگهداری ماهی سوروم یا سیچلاید بند بند حتما بایستی از آکواریومهای بزرگ استفاده نمود. به آب تمیز، کمی قلیایی و گرمای 22 تا 29 درجه سانتیگراد نیاز دارند. از غذاهای زنده و غذاهای خشک منجمد شده شامل کرم خاکی تکه تکه شده استفاده می کنند. رنگ بندی آنها بستگی به سلامت و محیط زیست آنها دارد.

 

نر و ماده بالغ سوروم

تشخیص نر و ماده آسان است. باله های پشتی و خرجی مادهها کوتاهترند، ضمنا در طرفین بدن ماهی نر باندهای نسبتا منظم ایجاد شده از خال های تیره وجود دارد که ماهی ماده یا فاقد آنهاست و یا دارای باندهای خیلی کمرنگ می باشد. به علاوه روی بدن ماهی نر از خالهای کوچک نارنجی و یا قرمز پوشیده می شود.

تخمریزی ماهی سوروم یا سیچلاید بند بند

در فصل تخمریزی رنگ بندی آنها تغییرات زیادی پیدا می کند. مادهها بطور کامل تیره و نرها متمایل به سبز می شوند. هم آوری آنها تا 1000 عدد است ولی نوسان آن از 400 تا 1000 عدد می باشد. لوله تخمریزی ماده تیره و لوله تخلیه اسپرم نر سفیدرنگ است.

پس از تخمریزی، تخم ها مجموعه ای به اندازه وسعت کف دست را می گیرند. در آکواریوم های کوچک، هرگز تخمریزی نمی کنند. طول دوره تخمریزی از زمان آماده شدن ماده تا تمام شدن آن حدود 1.5 ساعت است.

روش تخمریزی ماهی سوروم یا سیچلاید بند بند تا حد زیادی مشابه سایر سیچلاید هاست. ولی به دلیل این که در مقایسه با سایر گونه های سیچلاید ، ماهی سوروم کمی تندخو و آتشی مزاج است، تکثیر آن نیز کمی مشکلتر است. برای این منظور ایجاد شرایط مناسب باتوجه به اندازه نسبتا بزرگ آنها ضروری است.

مراقبت و پرورش ویژه و دادن مقادیر زیاد غذاهای زنده و منجمد خشک، مانند کرم خاکی، میگوی پوست اندازی کرده یا پوست کنده، کرم توبیفکس و انواع حشرات برای حصول رسیدگی جنسی و سلامتی آنها ضروری است.

آکواریومی که برای تخمریزی استفاده می شود بایستی حداقل 120 لیتر حجم داشته و کف آن با ماسه و تعدادی سنگهای صاف پوشیده شده باشد و از آب نرم (حداکثر 50 قسمت در میلیون کربنات کلسیم) با پی اچ 7.2 و گرمای 26 تا 27 درجه سانتیگراد استفاده شود.

در طول دوره بارداری مادهها خیلی خوشرنگ تر و درخشانتر می شوند. بدن و باله های آنها رنگ خرمایی طلایی می شود و روی آنها خالهای قرمز، زرد و آبی به وجود می آید. در ماهی نر، 7 باند با بدنی با سایه رنگی تیره تر ایجاد می شود. ماهی نر محلی راب صورت قلمرو پیدا کرده و پی در پی حفره های کوچکی در بستر درست می کند و همواره ماهی ماده را از آنجا دور می کند تا کارش تمام شود.

در این موقع ماهی ماده به تمیز کردن محلی مشغول می شود که میخواهد در آنجا تخمریزی کند. پس از این که کار ماهی نر تمام شد، ماهی ماده را از محلی که قرار دارد بیرون آورده و نوعی رقص پیش از تخمریزی را آغاز می کنند.

در این موقع، ماهی نر بهترین رنگ خود را نشان میدهد و باله ها و سرپوش آبششها را گسترده می نماید. پس از چندبار چرخش، یکدیگر را با دهان گرفته و با قفل کردن دهان، چرخیده و گهگاه خود را بهم می کوبند. این کار مهمترین بخش جفت گیری است. بوسیدن آنها ممکن است تا 20 دقیقه طول انجامد.

 

ماهی سوروم یا سیچلاید بند بند طلایی

انجام این کار مشخص کننده این است که این جفت مناسب یکدیگر برای تخمریزی می باشند. اگر کارشان به بن بست بکشد، شانس تداوم کار بسیار کم است. اگر هیچ یک از آنها تغییر رنگ با پریدگی رنگ نشان ندهند و آثاری از نوعی کمبود نداشته باشند، احتمال زیاد یک ازدواج مادام العمی وجود خواهد داشت.

اینکار همچنین حاکی از این است که هر دو آمادگی کامل تخمریزی را دارند. به زودی لوله کوچکی در مخرج تناسلی هر دوی آنها ظاهر می شود که همانگونه که ذکر گردید رنگ آن در ماده تیره و در نر سفید است. طول آن در ماده حدود 3 میلیمتر است.

پس از آن ماده به محل آماده شده برای تخمریزی، یعنی روی سنگهای تخت بستر میرود و چند ریدف تخم نیمه چسبنده کهربایی رنگ میگذارد و ماهی نر با ریختن اسپرم، بلافاصله آنها را بارور می کند. تعداد تخمها حدود 500 عدد می باشد. اگر والدین در آکواریوم نگهداری شوند

سه روز بعد که تخم گشایی صورت میگیرد والدین نوزادها را به گودال هایی که ماهی نر پیش از این درست کرده است انتقال میدهند. نوزادان در این حفرهها می مانند تا وقتی 6 روز بعداز تولد، توان انجام شنای آزاد را حاصل نمایند. به ندرت ممکن است والدین تخمها و یا نوزادان را بخورند.

پس از آغاز شنای آزاد، بایستی آنها را با غذاهای زنده مانند ناپلیوس آرتمیا و یا غذاهای خشک منجمد شده و مخصوص نوزادان تغذیه نمود. در صورت خارج کردن تخمها و انتقال آنها به آکواریومی دیگر، بایستی آنها را با بلودومتیل ضدعفونی کرد تا از آلودگی قارچی جلوگیری شود.

لینک کوتاه : https://petzip.ir/?p=3498

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 + شانزده =