سلامت و بهداشت سگ

اسهال سگ و هر آن چه که باید در مورد این بیماری بدانید

اسهال سگ
4.2/5 - (16 امتیاز)

اسهال سگ یکی از بیماری های گوارشی به حساب می آید که در ادامه به علائم این بیماری و راه های درمان آن به طور کامل می پردازیم.

علائم عمومی بیماری های گوارشی شامل اسهال، استفراغ، یبوست، کاهش میل به غذا و درد های شکمی می باشند با مشاهده علائم اولیه مشکلات گوارشی برای درمان می توان رژیم غذایی را تغییر داد ولی در بیماری های مزمن که مدت طولانی از بروز آن می گذرد نیاز به زمان بیشتری برای مراقبت و بهبودی می باشد .

توصیه می شود در طول روز حداقل دو بار به حیوان غذا داده شود و بررسی گردد که آیا غذایی که در اختیار حیوان قرار گرفته، مصرف شده و یا باقی مانده است. نباید به زور و یا اجبار به حیوان غذا داد. یکی از عوامل بروز بیماری های گوارشی تغییر در میزان اشتها یا عملکرد دستگاه گوارش می باشد.

اسهال ( DIARRHEA )

اسهال یک حالت غیر طبیعی و تناوبی عبور مدفوع به صورت رقیق یا غلیظ می باشد که از شایع ترین علائم بیماری های گوارشی در سگ است با بالا رفتن حجم و میزان آب مدفوع در روده ها این حالت اتفاق می افتد و مواد غذایی در دستگاه گوارش حالت حل شده و آبکی پیدا می کنند. در زمان بروز اسهال کاهش جذب مواد غذایی و یا به عبارت دیگر سوء جذب اتفاق می افتد و میزان الکترولیت های ترشح شده در روده افزایش یافته و در نهایت سوء هضم را به دنبال دارد. اسهال هایی که کمتر از 24 ساعت دوام داشته باشد بیماری به حساب نمی آید و حتی یک نوع مکانیسم دفاعی برای بدن محسوب می شود که در این حالت سودمند است ولی اگر اسهال بیش از 24 ساعت ادامه یافت حتما لازم است به دامپزشک مراجعه کرد.

علائم بیماری Dog Diarrhea

  • مدفوع بسیار رقیق و آبکی
  • افزایش تعداد دفعات مدفوع کردن
  • افسردگی و ضعف عمومی
  • افزایش میزان تشنگی
  • وجود خون در مدفوع

علل بیماری

  • مواد غذایی آلوده که حیوان از روی بی احتیاطی مصرف می کند.
  • استرس
  • بیماری های مزمن
  • بیماری های انگلی مخصوصا در توله ها
  • آلرژی

آن چه شما باید انجام دهید

توصیه می شود حجم و چربی غذا کاهش یابد و غذاهایی که به راحتی قابل هضم هستند چهار بار در روز مصرف شود. بهتر است از غذاهای سبک و کم پروتئین مانند ماهی یا مرغ برای تغذیه استفاده شود.لازم است در شروع بیماری و برای مدت 12-14 ساعت حیوان گرسنه نگه داشته شود ولی برای جلوگیری از کم آبی بدن می توان از الکترولیت های جایگزین حاوی سدیم و پتاسیم استفاده نموده و آن ها را در اختیار حیوان قرار داد. در روز دوم پس از شروع بیماری توصیه می شود پوره جوجه یا مرغ به حیوان داده شود.تغذیه با دوغ تازه و غذا های دارای محیط کشت اسیدی مانند ماست سبب تامین باکتری های از دست رفته روده می شوند و فلور میکروبی مناسب روده را تامین می کنند.سه روز بعد از شروع بیماری می توان سبزیجات را به صورت آب پز برای افزایش میزان فیبر جیره غذایی به سگ داد. مزیت استفاده از غذاهای فیبری عملکرد اسفنج مانند آن ها و آب کشی مدفوع و خشک کردن آن می باشد. که این حالت سبب درمان اسهال می شود. چهار روز بعد از شروع بیماری توصیه شود برنج و غلات به حیوان داده شود و در روز پنجم می توان برنج سبوس دار( برنج قهوه ای) را تجویز کرد. پس از گذشت این مدت و شش روز بعد از شروع بیماری می توان جیره غذایی قبلی را برای حیوان در نظر گرفت ولی باید میزان آن یک چهارم میزان طبیعی و معمول باشد.

 

اسهال سگ

اسهال سگ – بیماری سگ

آن چه دامپزشک باید انجام دهد

  • لازم است شما تاریخچه دقیقی از شروع بیماری، میزان تقلا و به خود پیچیدن حیوان، وضعیت مدفوع ( همراه با خون، همراه با مخاط، سیاه رنگ) و عادت غیر متعارف و خوردن اجسام خارجی را به دامپزشک اطلاع دهید تا معاینه کامل صورت گیرد. در توله ها چون کرم های انگلی بیشتر متداول است دامپزشک ممکن است بر آن اساس بررسی های رایج و لازم را انجام دهد.
  • در زمان بروز اسهال های مزمن یا عود اسهال( همراه یا بدون کاهش وزن ) لازم است آزمایشات خونی ( برای حذف احتمال بیماری های سیستمیک، باکتریایی یا ویروسی) انجام شود و در صورت لزوم برای یافتن اجسام خارجی احتمالی یا بررسی وجود غده های سرطانی عکس رادیولوزی از ناحیه شکم تهیه گردد. گاهی براساس صلاحدید دامپزشک نیاز به کشت مدفوع برای بررسی وجود باکتری ها ( مانند سالمونلا ) یا بیوپسی از روده ها خواهد بود تا برآن اساس تشخیص قطعی بیماری انجام شود.

بیماری سگ به نام پارو ویروس ( PARVOVIRUS )

  • پارو ویروس یک بیماری عفونی بسیار شدید و کشنده در مورد سگ ها در سراسر دنیا است. امروزه امکان پیشگیری از بیماری با انجام واکسیناسیون وجود دارد. ویروس عامل بیماری شدیدا واگیردار بوده و در اثر تماس حیوان با مدفوع آلوده منتقل می شود. عامل بیماری به مخاط روده و قلب توله های جوان حمله می کند. علائم بیماری شامل استفراغ، اسهال بسیار بدبو( عموما همراه با خون می باشد ) و ضعف و خستگی شدید است.
  • لازم است درمان عاجل و سریع در مورد حیوان توسط دامپزشک انجام شود و توله هایی که واکسیناسیون نشده باشند امکان مرگ بالایی دارند. الکترولیت تراپی و مایع درمانی برای جبران کم آبی بدن که به واسطه اسهال و استفراغ ایجاد شده لازم و ضروری است. به واسطه بروز استفراغ لازم است تا زمان از بین رفتن حالت استفراغ برای درمان از دارو های داخل رگی و تزریقی استفاده نمود ولی پس از توقف استفراغ می توان مایعات و جیره غذایی متعادل و مناسب را از طریق دهان به حیوان داد.

درمان های تکمیلی با استفاده از داروهای گیاهی

برای کنترل اسهال سگ می توان از کپسول های حاوی موادی که در محیط های اسیدی بهتر رشد می کند همراه با غذا استفاده کرد تا مدفوع به صورت سفت در آید امروزه داروهای گیاهی که حتی در انسان هم کاربرد دارند و برای درمان های اسهال های خفیف به کار می روند موجود است که می توان آن ها را از داروخانه ها تهیه نمود.

می توان 8 قاشق برگ خرد شده مریم گلی را با دو قطعه سیر له شده که با عسل مخلوط شده اند و به صورت قرص گرد در آمده اند 3 بار در طول روز به حیوان داد.

برای سگ های کوچک می توان یک قرص و سگ های بزرگ 4-2 قرص را داد. برای جذب سموم آزاد شده در دستگاه گوارشی هم می توان مقدار کمی ذغال چوب فعال شده را که به سه قطعه تفکیک شده تبدیل شده در آب حل نمود و به مدت یک یا دو روز به سگ داد. چون ذغال سبب عدم جذب مواد سودمند در دستگاه گوارش می شود. لذا باید از مصرف طولانی مدت آن پرهیز نمود.

 

لینک کوتاه : https://petzip.ir/?p=17362

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

6 − یک =