سلامت و بهداشت سگ

موارد اورژانسی سگ و شناخت کامل علائم مسمومیت و شوک در آن ها

موارد اورژانسی سگ
2.3/5 - (3 امتیاز)

در موارد اورژانسی سگ بهتر است تا رسانیدن حیوان به کلینیک دامپزشکی با دکتر دامپزشک در تماس باشید. در ادامه به بررسی بیشتر آن می پردازیم.

با وجود تمام تلاش هایی که برای مراقبت حیوان می شود در برخی از موارد برای سگ خطراتی ایجاد می شود که لازم است کمک های اولیه در مورد آن انجام شود.

شما باید در مورد برخی از اقدامات اورژانس که لازم است در زمان بروز حوادث انجام دهید از دامپزشک سوال کنید. موارد خطرآفرین که نیاز به کمک های اولیه دارند اکثرا در بیرون از منزل و در ساعات غیر اداری که دسترسی کمتر به دامپزشک وجود دارد اتفاق می افتند.

هنگام بروز موارد اورژانسی سگ، تماس تلفنی با دکتر دامپزشک و مشورت با او سبب آرامش شما و تضمین سلامتی حیوان خواهد بود. با پت زیپ همراه باشید….

موارد اورژانسی سگ

  • مسمومیت ها عمده ترین موارد اورژانسی سگ ها هستند. سه منبع عمده که سبب مسمومیت حیوان می شوند شامل خوردن ضدیخ، مسمومیت با جونده کش ها و خوردن آشغال است. هروقت مظنون به مسمومیت سگ خود شدید، در اولین مرحله با دامپزشک مشورت نمایید. متاسفانه علائم برخی از مسمومیت ها حتی 72-24 ساعت پس از وقوع آشکار نمی شود. در زمان مسمومیت با ضدیخ، ساعات اولیه برای درمان حیاتی و سرنوشت ساز است و اگر در 2 ساعت اول از نظر درمانی به حیوان رسیدگی شود شانس زنده ماندنش افزایش خواهد یافت و اگر از این مدت بگذرد اکثر سگ ها خواهند مرد چون آسیب وارده به کلیه ها بعد از این مرحله غیرقابل جبران و برگشت ناپذیر است.
  • علاوه بر مسمومیت ها، تصادفات جاده ای، شکستگی های ایجاده در نواحی مختلف بدن، خونریزی های شدید، جراحات چشمی، اختلالات تنفسی، حالات ضعف و غش، عدم توانایی در کنترل ادرار، حالت خفگی و گیر کردن اجسام خارجی در گلو، استفراغ یا اسهال هایی که بیش از 24 ساعت ادامه یابند، بی اشتهایی که بیش از دو روز ادامه یابد، افسردگی های های شدید، نفخ معده یا نوسان حرارت بدن که کتر از 36 درجه سانتی گراد یا بیش از 40 سانتی گراد شود همگی جزء موارد خطرناک بوده و باید سریعا درمان شوند.

علائم مسمومیت ها

استفراغ و اسهال در موارد خوردن مواد غذایی نامناسب، تورم سوختگی پوست در صورت ریختن مواد سمی خطرناک روی پوست، پشم بدن و در موارد شدید مسمومیت ها غش و ضعف شدید احتمالی هم دیده می شود.

جعبه کمک های اولیه

  • در موارد اورژانسی سگ برای درمان جراحات و برش های خفیف روی بدن یا مسمومیت های احتمالی جعبه کمک های اولیه خیلی ضروری و کاربردی خواهد بود. برخی از اقلام موجود در جعبه کمک های اولیه که می تواند در زمان بروز حوادث برای شما مفید باشد شامل موارد زیر است :
  • پراکسید هیدروژن (30%) که به عنوان عامل محرک استفراغ می تواند استفاده شود ولی لازم است ابتدا در مورد کاربرد آن با دکتر دامپزشک مشورت شود و در صورت صلاح دید او، آن را به کار برد. علاوه بر آن Bismol pepto برای مشکلات معده، قرص های Kaopectate برای اسهال، کپسول Benadryl برای واکنش های آلرژی، قطره استریل چشمی برای شستشوی آلودگی های چشمی و اشک مصنوعی به صورت قطره برای مرطوب کردن چشم ها بعد از شستشو از اقلامی هستند که باید در جعبه کمک های اولیه وجود داشته باشد.
  • علاوه بر اقلام ذکر شده، ترمومتر برای اندازه گیری درجه حرارت بدن، سرنگ های مخصوص خوراندن دارو از راه دهان یا برای شست و شوی زخم ها ژل بتادین، قیچی و تامپون و چسب باند برای پانسمان، موچین برای خارج کردن اجسام خارجی از زخم یا بررسی نیش حشرات و الکل نیز باید در جعبه کمک ای اولیه موجود باشد.
  • موارد ضدعفونی کننده با غلظت خفیف برای ضدعفونی کردن زخم ها و جراحات و دستکش های پلاستیکی برای زمانی که شما می خواهید زخم ها را شست و شو دهید، از دیگر اقلامی است که باید در جعبه کمک های اولیه موجود باشد.
مسمومیت در سگ ها

مسمومیت در سگ ها

شوک

  • در صورت شناخت علائم شوک امکان دارد که شما بتوانید حیوان را از مرگ نجات دهید. علت شوک کاهش حجم خون در دستگاه گردش خون می باشد که سبب نرسیدن خون کافی به قلب، ریه و دیگر نواحی حیاتی بدن می شود. برخی از بیماری های خاص و خطرناک سبب به مخاطره افتادن جان بیمار و ایجاد شوک در سگ می شوند. شوک ها انواع مختلفی دارند ولی هر نوع شوک را باید جدی تلقی کرد و اقدامات اورژانسی را در مورد آن انجام داد.
  • علائم شوک شامل قرمز شدن لثه ها و درخشان شدن رنگ آن ها و در مرحله بعد رنگ پریدگی و سفید شدن مخاط لثه، تند شدن ضربان قلب، ضعف و کاهش فشار خون، لرزیدن، سرد شدن اندام های انتهایی بدن (مانند دست و پا و گوش ها) و نبض ضعیف می باشد. شوک شدید منجر به آسیب های جدی و جبران ناپذیر و غیرقابل برگشت خواهد شد مگر این که سریعا درمان شود. برای درمان لازم است در اولین مرحله تزریق سرم داخل رگی انجام شود و علاوه بر آن از استروئیدهای تزریقی بدن و درمان بیماری هایی که شوک را ایجاد می کنند نیز مفید خواهد بود.
  • در زمان برخورد با حالت شوک در سگ برای ارزیابی وضع حیوان ابتدا با ترمومتر درجه حرارت بدن را کنترل نمایید (دمای طبیعی بدن 39-38 درجه سانتی گراد می باشد) سپس به ضربان قلب توجه نمایید (ضربان قلب طبیعی بین 120-110 بار در دقیقه در توله ها و 120-80 بار در دقیقه در سگ های بالغ نژاد کوچک و 80-60 بار در دقیقه در سگ های بالغ نژاد بزرگ است). علاوه بر آن به تعداد تنفس نیز توجه نمایید (تنفس طبیعی در هر دقیقه 22-20 بار در سگ های جوان و 16-14 بار در سگ های بالغ است).با گذاشتن انگشت اشاره روی مخاط لثه و برداشتن انگشت زمان برگشت به رنگ طبیعی آن را بررسی نمایید (در حالت طبیعی در کمتر از 3-1 ثانیه باید رنگ لثه به رنگ صورتی برگردد). شما باید به روش های احیاء و تنفس مصنوعی و بررسی وضع حیوان با چک کردن پلک چشم هم آشنا باشید تا ضمن تشخیص زنده بودن حیوان اقدامات لازم و مناسب را در حد توان برای آن انجام دهید.
تب کردن سگ ها

درجه حرارت بدن را کنترل نمایید

توجه

در زمانی که شما در مواقع اورژانسی با دکتر دامپزشک تماس می گیرید لازم است ابتدا نام و آدرس و شمار تلفن خود را در اختیار او بگذارید و بعد درمورد آنچه حیوان خورده است، میزان و حجم آنچه خورده، زمانی که علائم بیماری را مشاهده کرده اید و نوع سمی که در اختیار حیوان بوده اطلاعات لازم را بدهید.

علاوه بر آن در رابطه با نژاد، سن، جنس، میزان وزن و هر نوع اطلاعات دیگری که می تواند در تشخیص دکتر دامپزشک کمک کننده باشد، او را راهنمایی نمایید.

لینک کوتاه : https://petzip.ir/?p=17880

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × چهار =