شناخت ماهی آب شیرین

ماهی کوی

ماهی کوی
4.7/5 - (6 امتیاز)

ماهی کوی از جمله ماهیان رنگارنگ و ابریشمی می باشد، زیستگاه طبیعی کوی ژاپن است. زیستگاه اولیه ی این ماهی آسیای مرکزی بوده است.

حداکثر طول :

12 cm

سازگاری :

گیاه خوار

دمای مناسب :

15 الی 25 درجه سانتیگراد

پی اچ :

6.5 الی 7.5

نام ماهی :

کوی

نام علمی :

Cyprinus carpio

نام خانوادگی :

Cyprinidae

زیستگاه :

ژاپن

ویژگی ها :

معنی اسم این ماهی رنگارنگ، ابریشمی می باشد، زیستگاه طبیعی ماهی کوی ژاپن است. (نیشیکیگوی) نامی است که مردم ژاپن برای این ماهی انتخاب نموده اند.تحقیقات نشان داده است.
صد ها سال پیش این ماهی با نام ماهی ماگوی در کشور ایران وجود داشته است و به عنوان کالای صادراتی خوراکی به کشورهای ژاپن، چین و اروپای غربی صادر می شده است.

شرایط نگهداری :

آکواریوم ایده آل برای ماهی کوی آکواریومی است با حداقل حجم ۲۰۰ لیتر، همراه با کف شنی و حاوی گیاه. مشاهده شده است که این ماهی در اطراف ریشه ی گیاهان حفره هایی را ایجاد می کند تا خود را به ریشه ی گیاه برساند.
لذا لازم است که اطراف ریشه ی گیاهان را با تخته سنگ پوشاند تا از ریشه ها محافظت شود.
نکته ی جالب در مورد خصوصیات این ماهی این است که این ماهی می تواند در دمای ۱درجه تا ۳۰ درجه ی سانتی گراد به راحتی زندگی کند.این ماهی تا ۸۰ سانتی متر رشد می کند.ماهی کوی در شرایط طبیعی تا ۲۰۰ سال عمر می کند.اما در آکواریوم تنها ۲۵ تا ۳۵ سال عمر می کند.

به هر حال انها مانند اکثر سیچلاید ها قلمرو طلب هستند و زمانی که برای تکثیر اماده میشوند این خوی قلمرو طلبی دوچندان هم خواهد شد که باید دقت کنید از اکواریوم های مناسب ( حداقل ۱۰۰ لیتر) برای یک جفت رامیزی با گروه ماهیان دیگر استفاده کنید.

اگر میخواهید اکواریوم خود را دکور بندی کنید به دوشکل صخره ای و گیاهی میتوانید اکواریوم خود را تزئین کنید زیرا رامیزی علاقه زیادی به مخفی شدن بین صخره ها دارد و گیاهان متراکم را برای شنا در کنار انها دوست دارد.

شما حتی میتوانید از مخفی گاه هایی مانند گلدان های سفالی و لوله های پلاستیکی پولیکا نیز استفاده کنید.

کیفیت آب و شفافیت آب برای رشد و سلامت این ماهی بسیار حیاتی است بنابراین از فیلتراسیون مناسب و اکسیژن رسانی مناسب به آب غافل نشوید و در صورت توان هفته ای یک بار آکواریوم را سیفون و یک چهارم آب انها را با آب تازه تعویض نمایید.

تغذیه :

ماهی کوی را می توان با انواع غذاهای خشک تغذیه نمود.بهتر است که این ماهی با سایر هم نوعان خود در یک تانک نگهداری شود.

تشخیص جنسیت :

ماهی نر را با توجه به قسمت گود در میان باله ی مخرجی می توان از ماهی ماده تشخیص داد.ماهی کوی در هر بار تخمریزی در حدود ۱۰۰۰ عدد تخم تولید می نماید.
لاروها پس از ۶ روز از تخم خارج می شوند.لازم است که لاروها با غذاهای زنده تغذیه شوند.حدودا” پس از ۸ ماه سطح بدن ماهی ها رنگ پیدا می کند.

گالری تصاویر :

لینک کوتاه : https://petzip.ir/?p=8483

4 دیدگاه در “ماهی کوی

  1. حمید مازندرانی گفت:

    مگه میشه کسی این ماهی رو نشناسه
    ویدئو جالب بود👍👍👍👍

  2. سعید گروسی گفت:

    🌷🌷🌷🌷🌷🌷👍👍👍👍👍👍😍😍😍

  3. مجتبی پاکباز گفت:

    سلام عرض ادب
    شن و ماسه مناسب برای کف آکواریوم کوی چی هست .آیا شن‌عربی یا سیسیل مناسبه؟
    گیاه چه نوعی مناسبه
    ممنون از پاسخگویی

    1. احسان گفت:

      حدود 8 سال کوی دارم تا اونجا که تجربه من میگه شن و ماسه ریز نباید استفاده کنید گیاه هم اگه ریششو لایه تخته سنگ یا با خود گلدون بکنید تو بستر آکواریوم تقریبا اکثر گیاها رو میتونید بزارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده − 17 =