ماکیان

ویژگی های مرغ عشق استرالیایی از رفتار شناسی تا شرایط نگهداری

مرغ عشق استرالیایی
3.8/5 - (27 امتیاز)

مرغ عشق استرالیایی از خانواده طوطی ها است که پرندگانی خجالتی بوده و بسیار باهوش و چابک هستند. این پرنده قدرت پرواز فوق العاده ای دارد.

مرغ عشق استرالیایی که با نام budgie شناخته می شود، اولین بار توسط دانشمندی به نام جورج شاو شناسایی شد. شاو پس از مدت تحقیق و بررسی این پرنده نام علمی آن را Melopsittacus undulatus انتخاب کرد. این نام یونانی بوده و معنی بسیار جالبی دارد. Melo به معنی آواز و psittacus به معنی طوطی است. مرغ عشق ها در استرالیا در محل های مختلفی زندگی می کنند. محل زندگی این پرندگان زیبا، به آب و هوا بستگی دارد. آن ها در تمام مواقع سال، به مناطقی که آب و هوای مناسبی داشته باشد، کوچ می کنند.

"<yoastmark

تاریخچه مرغ عشق استرالیایی :

بعد از آن که مرغ عشق در سال ۱۸۳۱ میلادی کشف شد، یک نمونه از این پرنده زیبا در موزه حیات وحش لندن قرار گرفت که مورد استقبال بیشماری واقع شد. سپس در سال ۱۸۴۰ میلادی، تعدادی از این نوع پرنده برای تکثیر و مطالعه به انگلستان برده شد. سپس با سرعت بسیار زیادی در ردیف پرندگان مورد علاقه مردم انگلستان قرار گرفت و چند سال بعد، به دیگر کشورهای اروپایی صادر شد.

این فرآیند به گونه ای بود که فرانسه، سالیانه صدهزار مرغ عشق را از انگلستان وارد می نمود. لذا تكثير، فروش داخلی و صادرات مرغ عشق به زودی در ردیف تجارتی پرسود در انگلستان قرار گرفت. از سال ۱۹۹۰ میلادی به بعد، مؤسسات تکثیر مرغ عشق در انگلستان آغاز به کار کردند. در برخی از این مؤسسات، تا صد هزار مرغ عشق مولد نیز نگهداری می شد و رونق بسیار زیادی گرفته بود.

"<yoastmark

بهتر است بدانید که از مرغ عشقی که حدود ۱۸۰ سال پیش به صورت وحشی و ناشناخته در جنگل ها و درخت زارهای استرالیا زندگی می کرد، امروزه از نظر رنگهای مختلف، بیش از ۹۰ نژاد ایجاد شده است. مطمئنا در آینده نژادهایی با رنگ های جدید نیز ایجاد کشف خواهد شد.

مرغ عشق، این طوطی کوچک جثه و زیبا را امروزه تمام مردم دنیا می شناسند و به عنوان یک پرنده زینتی جذاب و دارای قابلیت یادگیری سخنگویی، دارای علاقه مندان زیادی در دنیا است. اما جالب است بدانید که علی رغم این که مرغ عشق از لحاظ یادگیری زبان انسان در بین ۳۴۰ گونه از طوطی های شناخته شده جهان، در رده چهارم قرار دارد، حتی بسیاری از دارندگان این طوطی، هنوز نمی دانند که مرغ عشق استرالیایی دارای چنین هوشی است.

شرایط زیستگاه طبیعی مرغ عشق :

زیستگاه اصلی این پرنده زیبا، نواحی مرکزی استرالیا است که شرایط آب و هوایی داغ، خشک و بسیار خشنی دارد. گاهی اوقات در این نواحی برای ماه ها و حتی سال ها بارش باران وجود ندارد. درجه حرارت این مناطق در صبح و هنگام غروب ۳۸ درجه سانتی گراد و در اواسط روز به ۴۵ درجه سانتی گراد و گاهی هم بیشتر می رسد.

به همین دلیل، مرغ عشق ها بیشتر اوقات روز را در دسته های ۵۰ تایی یا بیشتر بالای درختان اکالیپتوس که در طول نهرهایی با جریان آب متناوب می رویند، می گذرانند تا از گرما به دور باشند. این پرندگان زیبا با رنگ های تقریبا غیر قابل رؤیت خود روی چنان درختان، آرام می نشینند و روز را بدون سر و صدا و فعالیت زیاد، به غروب می رسانند.

مرغ عشق پرنده ای خجالتی :

از مهم ترین خصوصیات رفتاری این پرنده، خجالتی بودن آن است. به دلیل این رفتار ذاتی که در مرغ عشق های مختلف درجات متفاوتی دارد، آن ها در مواجه شدن با فرد، شرایط یا هر چیز جدید ممکن است خجالت بکشند و تغییر رفتار بدهند. مثلا با دیدن شخص غریبه یا قرارگرفتن در محیطی جدید، اغلب طوطی های سخن گو، حرف نمی زنند. طوری که ممکن است فرد جدید در قابلیت سخنگویی آن ها تردید پیدا کند. اما وقتی شرایط خجالت آور از پرنده سخن گو دور شود، به حالت همیشگی خود باز می گردند.

"<yoastmark

نگهداری از مـرغ عشق نر بهتر است یا ماده :

برای نگهداری مرغ عشق در منزل، تفاوتی ندارد که شما مرغ عشق نر را انتخاب کنید یا ماده. اما باید بدانید که تشخیص دقیق نر و ماده مرغ عشق های جوان، کاری است که تنها از عهده افراد مجرب ساخته است. مرغ عشق های نر بالغ، روی قاعده منقار بالایی خود یک توده نرم مومی شکل آبی رنگ دارند.

توده مومی شکل موجود در قاعده منقار بالایی تمام ماده های بالغ، بژ یا مایل به قهوه ای رنگ است. در برخی از ارقام مرغ عشق، حتی در نرها، توده مو می شکل مذکور به رنگ بژ دیده می شود. از این رو نحوه تشخیص نر و ماده در ارقام مذکور از روی توده مومی موجود در قاعده منقار بالایی به روش فوق عملی نیست.

در صورتی که مرغ عشق استرالیایی جوان، سالم و سرحال باشد، در نگهداری به عنوان سرگرمی، جنسیت آن تفاوتی ندارد. اما اگر مرغ عشق را برای تکثیر می خواهید، قطعا باید جفت باشند. برخی افراد می گویند فقط مرغ عشق های نر قابل اهلی شدن و آموزش سخن گویی هستند. این نظر کاملا اشتباه است، زیرا ماده ها نیز از نظر قابلیت اهلی شدن و یادگیری حرف زدن، درست مشابه نرها عمل می کنند. البته در طبیعت، مرغ عشق های ماده در ساختن لانه با منقار خود و آرایش دهانه سوراخ لانه فعالیت بیشتری دارند. از دیگر پرندگان پر طرفدار برای نگهداری در منزل سهره است که می توانید بیماری های رایج این پرنده را در وب سایت پت زیپ مطالعه کنید.

ویژگی های مرغ عشـق سالم و جوان :

از مهم ترین ویژگی های مرغ عشق جوان چشمانی بزرگ و سیاه است که هنوز سفیدی آن قابل رؤیت نمی باشد. طوری که انگار مردمک سیاه تمام سطح چشم هایش را فرا گرفته و تمام چشم یکپارچه سیاه به نظر می آید. وقتی مرغ عشق وارد دوره بزرگسالی شود، اطراف مردمک سیاه چشم هایش به تدریج سفید رنگ خواهد شد. به عبارت دیگر، مرغ عشقی که اطراف مردمک سیاه چشم هایش سفید باشد، دیگر جوان به حساب نمی آید.

به طور کلی مرغ عشق استرالیایی که در قاعده منقار آنها یک توده مومی شکل آبی رنگ وجود داشته باشد، نر بوده و در آن هایی که این توده مو می شکل به رنگ بژ یا مایل به قهوه ای باشد، ماده هستند. در مرغ عشق های جوان، هنوز این توده مومی شکل به رنگ آبی یا بژ تغییر رنگ پیدا نکرده است.

"<yoastmark

لینک کوتاه : https://petzip.ir/?p=34951

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

10 − یک =