آب شیرین

همه چیز در مورد ماهی گورامی عسلی ( Trichogaster chuna )

ماهی گورامی عسلی ( Trichogaster chuna )
4/5 - (7 امتیاز)

ماهی گورامی عسلی ( Trichogaster chuna )، ماهی زیبایی است که زیست گاه آن جنوب شرقی آسیا (بنگلادش و هند) است و تشابه بسیاری با گورامی دارف دارد. این ماهی دارای رنگ زرد و قهوه ای است که این رنگ در زمان جفت گیری بیشتر خود نمایی می کند. این ماهی جزء دسته ماهی های لابیرنت است.

ماهی گورامی عسلی ( Trichogaster chuna ) دارای دستگاه تنفس خاص و متفاوتی با سایر ماهی ها است. این ماهی ها دارای عضوی می باشند که به آن ها این امکان را می دهد تا مستقیما از هوا تنفس کنند.

این ویژگی به آن ها این اجازه را می دهد که در سطح آب شنا کنند. دمای 22 تا 26 درجه سانتی گراد و اسیدیته 6.5 تا 7.5 برای آن ها مناسب است. نر ها بزرگ تر و رنگین تر از ماده ها هستند ضمن اینکه ماده ها عموما نقره ای رنگ می باشند.

 

"<yoastmark

جفت گیری و تولیدمثل ماهی گورامی عسلی ( Trichogaster chuna )

 

  1. قبل از هر کاری باید جفت های ماهی گورامی عسلی را آماده کنید. برای این کار قبل از هر کاری باید از نظر تغذیه آن ها را تقویت کنید. استفاده از کرم های خونی، اسفناج، نخود، پولکی تازه و … در سه نوبت به صورت روزانه توصیه شده است. بهتر است در این مدت روزانه 10 درصد آب آکواریوم تعویض گردد.
  2. آکواریوم تکثیر بین 20 تا 40 لیتر گنجایش داشته و به جز بخاری هیچ ابزار دیگری نباید در آن وجود داشته باشد ( به اصطلاح یک کواریوم عریان ). به خصوص استفاده از پمپ هوا که می تواند به از بین رفتن لانه حبابی کمک نماید. دمای مطلوب این مخزن باید حدود 27 درجه سانت گراد باشد. جیت کاهش استرس باید در محلی کم رفت و آمد قرار داده شود.
  3. معمولا نرهای ماهی گورامی عسلی را صبح وارد آکواریوم می کنند تا ضمن تعیین قلمرو برای خود نسبت ساخت لانه حبابی اقدام نماید. استفاده از یک برگ پهن (در ایران گاهی از کیسه فریزر هم استفاده می شود که به خاطر مسائل بهداشتی مورد تایید نیست). جهت ساخت بستری مناسب بر روی آب جهت لانه حبابی و ترغیب ماهی نر به این کار در نظر گرفته می شود. شما باید ماهی ماده را بعد از ظهر همان روز به ماهی نر ملحق نمایید. حدود 3 تا 4 روز بعد جفت ها آماده تخمریزی می گردند.
  4. در زمان تخمریزی نرها شروع به رقص کنار ماهی ماده نموده و بدن خود را روی شکم آن تا می کنند و در حالی که هر دو به سمت کف آکواریوم پایین می روند تخمریزی آغاز می گردد. ماهی ماده در هر دوره توانایی آزاد سازی تا 2000 تخم را دارد.
  5. وقتی عملیات تخم گذاری پایان یابد ماهی نر نسبت به ماهی ماده حالت تهاجمی گرفته و در صورت باقی ماندن ماهی ماده در آب می تواند به آن آسیب جدی وارد نماید. در این حالت باید به سرعت ماهی ماده را از تانک تکثیر خارج ساخت تا ماهی نر به مراقبت از تخم ها بپردازد.
  6. ماهی نر گورامی عسلی به تدریج و با کمک دهان تخم ها را از بستر به لانه حبابی انتقال داده و به مراقبت از تخم ها می پردازد. بعد از حدود 24 ساعت تخم سر باز کرده و بچه ماهی ها متولد می شوند. این نوزادان بعد از 2 یا 3 روز و پس از اتمام ذخیره غذایی موجود در کیسه زرده از لانه حبابی جدا شده و در حالی که طول بدن آن ها به 6 میلی متر رسیده شروع به شنای آزاد در آکواریوم می کنند.
  7. تغذیه نوزادان ماهی گورامی عسلی در این زمان توسط دافنی و پلانکتون ها صورت می گیرد، در طی مدت رشد بچه ماهی ها، باید نوزادان بزرگ تر را به تدریج از آکواریوم تکثیر خارج کنید تا باعث از بین رفتن کوچک ترها نگردند.

 

"<yoastmark

لینک کوتاه : https://petzip.ir/?p=4832

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 − پانزده =