آب شیرین

آنچه باید در مورد ماهی بارب ببری Barbus tetrazona بدانید

ماهی بارب ببری Barbus tetrazona
4.4/5 - (9 امتیاز)

ماهی بارب ببری (tiger barb) ماهی جالبی است که از دیرباز در آکواریوم های ایرانی جای پیدا کرده و مورد توجه علاقمندان قرار گرفته است. این ماهی بومی سوماترا و برنئو است و در برخی کتابها و مقالات، اسم علمی آن Capoeta tetrazona داده شده است. ولی اسم علمی داده شده در بالا صحیح تر می باشد.

ماهی بارب ببری پرتحرک با سرعت شنای زیاد در آکواریوم است و در یک آکواریوم که در آن ماهیهای دیگری هم وجود دارد همواره دیده می شود. این ماهی بصورتی بازی گونه، باله های ماهیهای کند حرکت را نوک میزند. بنابراین هرگز نباید آنها را در آکواریومی که در آن ماهیهای باله بلند مثل برخی از گونه های ماهی طلایی و یا ماهی جنگجوی سیامی نر وجود دارد، نگهداری نمود.

 

 

اندازه ماهی بارب ببری تا 7.5 سانتیمتر میرسد ولی در آکواریوم ها معمولا بیشترین طول آنها 5 سانتیمتر است. بسیار خوش اشتها هستند و غذاهای زنده و کارخانه ای را به خوبی می خورند. به علاوه معمولا غذاهای مانده در کف را که برخی از ماهیها توجهی به آنها نمی کنند می خورند.

اگر غذای خوب، گوناگون و کافی در اختیار آنها قرار نگیرد، ممکن است به رسیدگی جنسی نرسند. در صورت تغذیه خوب همواره شکم آنها ورم کرده به نظر میرسد.

بارب ببری دوست دارد همواره بصورت دسته ای زندگی کند.

ماهی بارب ببری در آکواریوم ها معمولا بصورت گله ای حرکت می کند. حد مناسب گرما برای آن بین 20 تا 26 درجه سانتیگراد است. نوک پوزه نرها قرمز درخشان است. ماهی ماده از نر چاق تر و رنگ بدن آن روشن تر است.

وقتی شکم ماهی ماده برآمده و رنگ ماهی نر تیره تر شد برای تخم ریزی آماده شده اند. چند روز پیش از تکثیر بهتر است برای آماده سازی آنها جنس ها جدا از هم، در آکواریوم های جداگانه نگهداری شوند و به آنها غذای کافی و مناسب داده شود.

تکثیر ماهی بارب ببری

برای تکثیر بهتر است از آکواریوم نسبتا بزرگی استفاده شود چون اگر آکواریوم کوچک باشد، ممکن است ماهی نر، ماهی ماده را اذیت کند. گرمای آکواریوم تکثیر هرگز نباید از 23 درجه سانتیگراد کمتر باشد، چون ممکن است برای تخمریزی تحریک نشوند.

بهترین گرما برای آماده سازی ماهی بارب ببری 24 درجه سانتیگراد است. سختی آب نباید از 3 تا 5 درجه آلمانی بیشتر باشد. سختی کربنات هم نباید از 1 درجه بیشتر باشد. در داخل آکواریوم تکثیر بایستی به اندازه کافی گیاه (برای مثال نوع میریوفیلوم) کاشته شود.

کف آکواریوم هم بایستی تیره باشد. برای اینکار میتوان از سنگریزه های سیاه رنگ استفاده نمود. بهتر است در داخل آب آکواریوم که حداقل 3 روز مانده است، مقداری عصاره خاک برگ پوسیده مرطوب ریخته شود تا سبب رشدونمو جلبکها شود.

پیش از تخمریزی بارب ببری بایستی گرمای آب کم کم افزایش یابد و به 25 تا 26 درجه سانتیگراد برسد. بهتر است نور آکواریوم تکثیر در حد متوسط باشد و روزانه کمی نور مستقیم آفتاب به بخشی از آن تابیده شود تا سبب رشدونمو جلبکها گردد. جلبکها باعث تامین بخشی از غذای نوزادها می شوند و نقش عمده ای در رنگ بندی آنها خواهند داشت.

وقتی شکم مادهها متورم و رنگ نرها تیره تر شد، بایستی هنگام غروب آنها را در آکواریوم تکثیر آماده شده ریخت. اگر همه شرایط مناسب باشند، صبح روز بعد تخمریزی انجام می گیرد. هرگز نباید آب روی سطح آب آکواریوم بصورت چکه ای ریخته شود چون مولدها به شدت از آن بیرازند و همین امر ممکن است از تولیدمثل آنها جلوگیری کند.

هنگام تخمریزی، ماهی نر با پوزه خود به لبه های باله مخرجی ماهی ماده نوک میزند. ماهی ماده کم کم سرعت حرکت می کند تا ماهی نر به او برسد و با او همراه شود. پس از آن هر دو پهلو به پهلوی هم قرار گرفته و در سطح آب و داخل گیاهان حرکت می کنند و تخم ریزی آنها شروع می شود.

هر بار 3 تا 6 عدد تخم ریخته می شود و ماهی نر آنها را بارور می کند. این کار ادامه می یابد تا تخم ریزی تمام شود. در این زمان حدود 500 تا 600 عدد تخم در سراسر آکواریوم بخش شده است.

 

بارب ببری

 

پس از تخمریزی بارب ببری بایستی بلافاصله والدین از آکواریوم بیرون برده شوند چون ممکن است شروع به خوردن تخم ها کنند.

طول دوره انکوبایسیون در گرمای 24 درجه سانتیگراد حدود 36 ساعت است. نوزادان پس از تولد ذخیره بزرگی از زرده دارند که در روزهای اول نیازهای غذایی آنها را تامین می کند. با افزایش رشدونمو اعضاء مختلف بدن آنها پدیدار می شوند. 5 روز پس از تولد، شنای آزاد شروع می شود. سرعت رشد آنها زیاد است، لذا بایستی به آنها غذای خوب و مناسب داده شود. غذاهای خشک آرد شده را ترجیح میدهند.

با پیشرفت رشدونمو، اعضاء مختلف بدن نوزادها بیشتر دیده می شوند.

لینک کوتاه : https://petzip.ir/?p=3393

1 دیدگاه در “آنچه باید در مورد ماهی بارب ببری Barbus tetrazona بدانید

  1. مجیدجباری گفت:

    سلام و عرض ادب
    خیلی ممنونم از توضیحات کامل‌تون.
    من به تازگی آکوغریوم تهیه کردم. یکی از مشکلاتم نوک زدن‌های زیاااد بارب به فایتر بود. تا جایی که باله‌های فایتر به شدت زخم و سیاه شدن. الان متوجه شدم نباید فروشنده فایتر و بارب رو با هم به من توصیه می‌کرد‌.
    سپاسگزارم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × یک =